Varför drar det amerikanska flygvapnet sig från F-35 nu?

Som vi såg i vår artikel “ US Air Force kan utveckla en ny fighter för att ersätta sina F16s Den 18 februari tar USA: s flygvapen avstånd från F35-programmet. I fråga, priser som är för höga och som inte förväntas sjunka enligt analyserna av flygvapnet, flygprestanda och ibland nedslående operationell, underhåll et för kaotisk tillgänglighetoch tveksam tillförlitlighetmed tanke på de nästan 800 problem som enheten fortfarande lider av. Enligt anförandet från de amerikanska tjänstemännen är det nu viktigt, för att möta den kinesiska makthöjningen, att ersätta det amerikanska flygvapnets flotta av F-16 med enheter med egenskaperna, nämligen en ekonomisk anordning för att både köpa och använda , pålitlig, effektiv samtidigt som man undviker överflödiga tekniska ambitioner och ligger på gränsen mellan fjärde och femte generationen. Kort sagt, allt F35A är inte. Observera att lextrem stealth, länge tävlad som alfa och omega för luftkrig kommande, och F35s huvudsakliga tillgång, nämns inte längre i det minsta.

Det måste sägas att ett sådant tillkännagivande har stora konsekvenser för F-35-programmet. Med ett ordermål på mer än 1700 flygplan var US Air Force programmets första kund och var ensam tvungen att förvärva nästan hälften av de producerade flygplanen, alla versioner tillsammans. US Air Force: s F-35A skulle sedan ersätta A-10, en del av F-15 och F-16 som den använder, den senare representerar den största delen av flygplanet som ska bytas ut. Genom att överväga att ersätta sina F-16 med ett nytt flygplan föreslår US Air Force därför att dess deltagande i programmet kommer att minska avsevärt och därför kommer det totala höljet för antalet flygplan att göra detsamma.

Många F16-användarländer valde F35A, med löfte om att Lockheed-Martins nya flygplan var värdig arving till Fighter Mafia.

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT