Dessa 5 funktioner som gör FDI Belh @ rra fregatter oumbärliga i Grekland

Om mappen runt beställningen av 18 Rafale-flygplan från Grekland som förhandlats på bara några veckor har den kring den eventuella övergången av franska fregatter till den grekiska marinen dragit på sig i mer än ett decennium. De framsteg som gjorts i början av året kring förvärvet av de 2 FDI Belh @ rra-fregatterna från Naval Group, i en standard identisk med de som beställdes av den franska marinen, sopades bort under sommaren av förhandlingar verkar riskabla på fransk sida, efter att Grekland har övervägt andra alternativ, som att beställa nya, billigare fregatter från Nederländerna eller Tyskland.

Utan att gå i detalj i budgetförhandlingarna, som antagligen kommer att behöva styras av Elysee för att utvecklas positivt, är det intressant att sätta i perspektiv den specifika operativa kapaciteten för denna nya fregatt med hänsyn till de grekiska marinens specifika behov, för att se hur viktigt FDI Belh @ rra skulle vara för att begränsa den planerade makthöjningen för den turkiska flottan och flygvapnet och säkerställa en tillräckligt avskräckande hållning för att förhindra all hänsynslös militär äventyr i Egeiska havet som på Cypern. För att göra detta kommer vi att studera Belh @ rras fem viktigaste operativa kapacitet.

Luftförsvar och nekad tillgång

122 meter långt och 17,7 m från Maitre-Bau, Defense and Intervention Frigate, eller FDI, är ett stridsfartyg utrustat med ett oöverträffat luftförsvar och nekad tillgång till ett fartyg på endast 4500 ton. Denna förmåga är ett resultat av den gemensamma användningen av Aster 30-luftfartygsmissilen, designad gemensamt av Frankrike och Italien inom Eurosam-konsortiet, och Thale SeaFire 500 ny generation radars. Aster 30 kan nå mål över 120 km bort, med en hastighet på Mach 4,5, på en höjd över 13.000 100 m. Dess framdrivnings- och styrpilotsystem gör det både mycket lyhört och manövrerbart samtidigt som det bibehåller sin höga hastighet och manövreringsförmåga under hela flygningen, vilket ger missilen en extraordinär No Escape Zone på 2 km under vilken det inte längre är möjligt att undvika missilen genom manövrering), mycket högre än för amerikanska SM2-missiler. Det är därför som den amerikanska marinen oftast skjuter 2 SM30-missiler samtidigt, där en enda Aster XNUMX räcker.

Thales SeaFire 500 Radar är idag en av de mest effektiva marinradarna på marknaden, som på många sätt kan jämföras med den amerikanska SPY-6, hur mycket mer imponerande och betydligt dyrare som helst.

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter -

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Flash-artiklar är tillgängliga i full version i 48 timmar. Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna om analyser, nyheter och sammanfattning. Artiklar i arkivet (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Köp av prenumerationer är endast tillgängligt från webbplatsen – avsnittet Prenumerationer och verktyg


Om du vill veta mer

Meta-försvar

GRATIS
SIKT