Aten tillkännager order för 18 Rafale och ett försvarsavtal med Frankrike

Läsare av Meta-Defense kommer inte att bli förvånade, eftersom detta gör det 2 veckor sedan vi bröt ämnet. Under ett tv-sänt tal som sändes lördagen den 12 september bekräftade den grekiska premiärministern Kyriakos Mitsotakis beställningen på 18 flygplan Rafale med Frankrike, i ett tal som syftade till att presentera för grekerna de olika åtgärder som regeringen vidtagit för att stärka landets väpnade styrkor och deras förmåga att avskräcka en eventuell motståndare från att utföra åtgärder mot den, Turkiet, för att inte nämna det.

Förutom ordern för franska stridsflygplan meddelade statschefen också nästa order för fyra fregatter utan att ursprunget eller modellen har avslöjats, nya helikoptrar igen utan ytterligare detaljer, modernisering av de 4 Hydra-klassens fregatter (Meko4HN) från den grekiska flottan som gick i tjänst mellan 200 och 92 och rekryteringen av 98 15.000 soldater för att förstärka cirka 60.000 30.000 karriärsoldater och XNUMX XNUMX värnpliktiga som tjänar i ledningen för de grekiska väpnade styrkorna. Den grekiska premiärministern angav också att ett betydande försök skulle göras för att modernisera och utvidga landets industriella kapacitet i försvar. Slutligen tillkännagav Kyriakos Mitsotakis undertecknandet av ett bilateralt försvarsavtal mellan Grekland och Frankrike, som bekräftar och legitimering av franska styrkers medverkan i östra Medelhavet till stöd för sin allierade och Cypern.

hydra fregate2 News Defense | Militära allianser | Stridsflygplan
De 4 hydratklasserna från den grekiska flottan kommer att moderniseras under de närmaste månaderna.

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | Militära allianser | Stridsflygplan

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna