Aten meddelar order om 18 Rafale- och försvarsavtal med Frankrike

Läsare av Meta-Defense kommer inte att bli förvånade, eftersom detta gör det 2 veckor sedan vi bröt ämnet. Vid tillfället för ett tv-sändning på lördagen den 12 september bekräftade den grekiska premiärministern Kyriakos Mitsotakis ordern om 18 Rafale-flygplan från Frankrike, i ett tal som syftade till att presentera grekerna de olika åtgärder som regeringen vidtagit. att stärka landets väpnade styrkor och deras förmåga att avskräcka en eventuell motståndare från att utföra åtgärder mot honom, Turkiet för att inte nämna det.

Förutom ordern för franska stridsflygplan meddelade statschefen också nästa order för fyra fregatter utan att ursprunget eller modellen har avslöjats, nya helikoptrar igen utan ytterligare detaljer, modernisering av de 4 Hydra-klassens fregatter (Meko4HN) från den grekiska flottan som gick i tjänst mellan 200 och 92 och rekryteringen av 98 15.000 soldater för att förstärka cirka 60.000 30.000 karriärsoldater och XNUMX XNUMX värnpliktiga som tjänar i ledningen för de grekiska väpnade styrkorna. Den grekiska premiärministern angav också att ett betydande försök skulle göras för att modernisera och utvidga landets industriella kapacitet i försvar. Slutligen tillkännagav Kyriakos Mitsotakis undertecknandet av ett bilateralt försvarsavtal mellan Grekland och Frankrike, som bekräftar och legitimering av franska styrkers medverkan i östra Medelhavet till stöd för sin allierade och Cypern.

De 4 hydratklasserna från den grekiska flottan kommer att moderniseras under de närmaste månaderna.

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT