När den franska leveransen av FDI-fregatter hamnade, inledde USA offensiv i Grekland

I en artikel som publicerades i La Tribune förra veckan beskrev journalisten Michel Cabirol en mer än problematisk situation när det gäller framtiden för förhandlingar mellan Frankrike och Grekland om ämnet kontrakt för förvärv av två FDI-fregatter. Enligt den information som vår kollega erhållit skulle Aten ha överraskats av det pris som Paris föreslog långt över de diskussioner som den grekiska staten hittills hade haft med franska industriister, medan Frankrike fortfarande inte skulle kunna föreslå en lösning. godtagbar och solid finansiering för detta program. Det är dock omöjligt att göra en relevant bedömning av priset utan att veta det exakta omfattningen av den tjänst som Grekland förväntar sig.

Å andra sidan finns det ett land som verkar fast beslutet att inte låta en sådan möjlighet glida förbi för att få Frankrike ur bilden, att återta kontrollen över de grekiska förvärvskontrakten, det är USA, allierade för tillfället. till Israel. Enligt den information som presenterats av Cabirol, Washington skulle verkligen ha beslutat att dra ut det stora spelet för att föra tillbaka Aten till rättvisare överväganden när det gäller försvarsavtal, genomföra intensiv lobbyverksamhet från dess befullmäktigande tjänster såväl som dess underrättelsetjänster.

FDI Belh @ rra-fregatten erbjuder en anmärkningsvärd eldkraft med flera domäner för ett fartyg som bara väger 4500 ton.

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT