Militärt ingripande i Taiwan blir vanligt i kinesisk kommunikation

På bara några månader har den kinesiska internationella pressen, som i stor utsträckning kontrolleras av landets centralregering, kraftigt förändrat sin diskurs om spänningarna runt ön Taiwan, men också i Kinahavet mot den amerikanska flottan, och inför den indiska marinen. Medan tonen i början av året var mer att fördöma amerikanska "provokationer" i regionen, vilket kunde skapa överdrivna spänningar, rapporterar det nu på ett exakt och nästan banalt sätt ett militärt ingripande. mot den oberoende ön, som ett troligt utbrott av en konflikt mellan Peking och Washington eller New Delhi.

Vi hade redan tagit upp ämnet för några veckor sedan, i samband med att den första Rafale i Indien kom till media när den kinesiska pressen var snabb med att göra en jämförelse mellan det franska planet och dess J-20, på kriterier dessutom mycket tveksamt. Det verkade sedan som att Peking förberedde allmänheten för en eventuell konfrontation mellan de två asiatiska jättarna i Ladakh och använde alla "strängar" av statlig propaganda vad är hans? Idag är mönstret exakt detsamma för en möjlig militär intervention för att återfå militär kontroll över ön Taiwan, och att möta ett ingripande från den amerikanska flottan för att hjälpa sin allierade.

Kinesiska anfallshelikopterbärare typ 075 för att dramatiskt öka kapaciteten för projicering av PLA-kraft

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT