Invasionövningar, bombplanutplacering: Kina ökar trycket på Taiwan och USA

Lite mer än en dag eller två går mellan meddelanden av nya provokationer eller nya tvångsåtgärder mellan USA och Kina. Snart hade USA: s hälsosekreterare Alex Azar lämnat Taipei efter sitt besök när de kinesiska myndigheterna inledde en serie övningar och manövrer för att återigen öka trycket på Taiwan och den amerikanska allierade. Det amerikansk-taiwanesiska svaret var inte heller försenat heller.

Dagen efter den amerikanska tjänstemannens besök för att försäkra de taiwanesiska myndigheterna om Washingtons stöd, inledde Peking en storskalig övning som förenade många sjö-, amfibie- och luftresurser i Taiwanpasset, vilket tvingade La Défense Taiwanskt flygbolag att ingripa. Övningen, som särskilt inkluderade levande eldfaser, hade också mycket specifika formuleringar i kinesiska medier, eftersom det var presenteras som "en antisessionistisk övning", för att komma ihåg att för Peking är Republiken Kina, på ön Taiwan, inget annat än en avskiljningsrörelse som syftar till att återintegrera Folkrepubliken Kina.

H6J-bombplanen kan bära upp till 6 långväga supersoniska antiskipsmissiler

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT