Kinesisk statspress nämner "möjlig kamp" runt ön Taiwan

Le Kinesiska statens webbplats GlobalTimes.cn publicerade en artikel idag som rapporterade ett betydande antal övningar av Folkets befrielsearméflygvapen runt Taiwan Island. Argumentet i artikeln, med hänvisning till "experter" som konsulterats i ämnet, baseras på förväntningarna på en kamp över ön. Sedan slutet av januari, och trots krisen kopplad till Coronavirus Covid-19-pandemin, har de kinesiska flygvapen genomfört inte mindre än fyra luftövningar runt den oberoende ön sedan 4.

Övningarna genomför H-6 långväga bombplan, KJ-500 tidiga varningsflygplan och J-11 avlyssnare, en lokal version av den ryska Su-27 och till stor del moderniserad. Eftersom Kina för tillfället endast har 3 tankplan, deltog inga flygplan av denna typ i dessa manövrer. Förutom manövrar i Taiwansundet som skiljer ön från fastlandet har kinesiska flygplan nu utökat sitt handlingsområde genom att utföra övningar runt hela ön.

J11 är den tunga standardavlyssnaren för Folkets befrielsearmé

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT