Ryssland tar i sin tur styrkor längs sin gräns till Vitryssland

Medan interna spänningar kring genomförandet av presidentvalet växer i Minsk med arresteringen av kampanjledaren för motståndaren Svetlana Tikhanovskaya, är relationerna med den ryska grannen också som värst. För några dagar sedan, efter arresteringen av ett trettiotal ryska män som presenterades som paramilitärer som tillhör det ryska privata militärföretaget Wagner och misstänkta av Minsk för att ha kommit in i landet för att skapa oroligheter under presidentvalet, President Alexander Lukashenko beordrade utplaceringen av nästan 3000 män vid den ryska gränsen, för att förhindra ett "ukrainskt scenario", nämligen ett snabbt ingripande från ryska styrkor för att ta makten i centrum, liksom specialstyrkorna i Moskva på Krim 2014.

Men Kreml smakade uppenbarligen inte på vitryska böjelser och beställde utplaceringen av en mekaniserad styrka på 3000 man vid samma gräns, var noga med att specificera att tunga tankar deltog i denna utplacering. Konkret har de ryska myndigheterna därför mobiliserat 3000 män och 800 fordon som tillhör den västra militärdistriktets kombinerade styrka, vilket innebär att denna styrka har alla nödvändiga element för att genomföra en militär operation.

T80BVM är den senaste versionen av T80 i de ryska styrkornas Defense News | Belarus | Force Deployment - Återförsäkring
Rysk kommunikation specificerar att tunga tanks, här T80BM, var utplacerade längs gränsen till Vitryssland

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | Belarus | Utplacering av styrkor - Återförsäkring

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna