Australien: Airbus-helikoptrar och Bell vill placera sina helikoptrar med specialstyrkorna

För två år sedan utfärdade Australien en begäran om information med de viktigaste västerländska helikoptertillverkarna. Som en del av "Project Land 2097 Phase 4" planerar de australiensiska väpnade styrkorna att köpa minst sexton "4 ton" helikoptrar för att stödja landets specialstyrkor, båda för antiterroroperationer i Australien endast för utländska verksamheter.

Medan en anbudsinfordran ursprungligen var planerad till slutet av 2019, har kandidaterna äntligen till och med den 11 juli 2020 att skicka in sina förslag. Och för närvarande har bara två tillverkare meddelat att de har för avsikt att konkurrera på denna mycket specifika marknad: Bell och Airbus Helicopters. Men andra tillverkare kan mycket väl vara bakhåll. För tillfället verkar de breda konturerna av anbudet le till Airbus-helikoptrarna H145M och Bell 429, men lämnar tillräckligt med utrymme för nykomlingar.

Babcock kommer att presentera ett erbjudande byggt kring Bell 429. Flygplanet har också valts som grund för Hawker Pacific-erbjudandet, och NorthStar Aviation kan potentiellt vara en kandidat med Bell 407.

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT