Sydkorea: ytterligare Falcon 2000-tal och Boeing 737 för att öka kapaciteten för elektronisk övervakning

De senaste dagarna har den sydkoreanska försvarsprogrammet för förvärvsprogram (DAPA) godkänt köpet av ytterligare övervakningsflygplan från utländska leverantörer, för totalt cirka XNUMX miljarder dollar. Även om flygplanstypen inte specificerades, skulle förvärvsplanen logiskt avse köp av ytterligare två Boeing 737 Peace Eyes, samt fyra Falcon 2000S producerade av fransmannen Dassault Aviation.

Sydkoreanska flygvapnet (ROKAF) har redan fyra Boeing 737 Peace Eye och två Falcon 2000S i "Baekdu" -konfiguration, vilket skulle underlätta idrifttagningen av de sex nya flygplanen som planeras levereras 2027. Dessa nya inköp bör långt ifrån vara triviella, så att ROKAF kan säkerställa övervakning permanent luftrum och gräns mot Nordkorea med moderniserade elektroniska medel. Ännu bättre förväntas en ökning av flottan med elektroniska spaningsflygplan stärka de kapaciteter som kan genomföras av ROKAF mot Kina, som ökar varje år. hans militära aktivitet i Gula havet.

ROKAF driver redan fyra Boeing 737 Peace Eye-flygplan. De två nya flygplanen kommer att vara utrustade med en mer kraftfull radar och moderniserad flygelektronik och bör vara mycket nära de exempel som beställts av Royal Air Force.

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT