PILUM: Europeiska försvarsbyrån lanserar sitt program för elpistoler

Det var på tiden, kan man säga ... Europeiska försvarsbyrån har meddelat att den har valt de partners som kommer att delta i PILUM-programmet, för projektiler för ökade långväga effekter med hjälp av elektromagnetik (lite kapilotraktionerad som akronym), ett program som syftar till att studera och utveckla en prototyp av elektrisk kanon eller Railgun, under de kommande två åren. Det sålunda skapade europeiska konsortiet samlar de franska Nexter Systems, Nexter Munitions and Naval Group, belgiska Von Karman Research Institute, tyska Diehl Defense, polska Explomet och italienska ICAR. Det kommer att testas av det fransk-tyska Saint-Louis-institutet, som redan har utvecklat sin inledande expertis inom området, och kommer att finansieras av Europeiska kommissionen genom det förberedande programmet för försvarsforskning eller PADR-programmet.

Programmets mål är dubbla, eftersom det handlar om att både utforma en digital modell som fungerar som en grund för utformningen av en demonstrator och att definiera faktiska driftsfunktioner av ett sådant system, och oavsett om det gäller land-, sjö- eller sjöstrid, men också för att övervinna A2 / AD-förnekandet av åtkomstsystem som förökas på planeten. Som sådan markerar närvaron av Naval Group och Nexter inte bara Frankrikes intresse (och därmed medvetenhet) om detta vapensystem utan också den mångsidighet som förväntas av denna pistol, som bör användas från landfordon liksom från stridsfartyg.

Turkiet utvecklar sitt eget avancerade elektriska kanonprogram.

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT