De första två V-22 Ospreys levererade till Japan efter flera års väntan

Den 8 maj 2020, två V-22 Osprey-konvertibla flygplan från den japanska markens självförsvarsmakt (JGSDF - Japan Ground Self-Defense Force) kom först på japansk jord. Ett civilt fordonstransportfartyg lossade verkligen de två flygplanen, rotorer och vikta vingar, på en kaj nära Iwakuni militära bas. Denna ankomst på japansk jord sker nästan tre år efter leverans av det första flygplanet till JGSDF. Fram till nu hade japanska politiska och administrativa svårigheter tvingat flygplanet att förbli stationerat på amerikansk jord.

Som den första och för tillfället den enda exportkunden för fiskgjuseen, skulle Japan till fullo utnyttja potentialen för sin V-22 under de kommande åren. Imsprey förväntas stödja utplaceringen av den nya japanska amfibiska brigaden, implementerad av landstyrkan. Denna elitenhet, som skapades 2018 enligt US Marines Corps, har som huvuduppdrag: försvara japanska öar och holmar.

Japansk V-22 fiskgjuse under lossning i Japan. De två första flygplanen anlände ombord på ett civilt ro-ro-fartyg.

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT