Boeing avbryter produktion av P-19 Poseidon och KC-8 Pegasus-flygplan på grund av Covid-46

I förgårs började Boeings fabriker i staten Washington (i nordvästra USA) drastiskt sakta ner sin verksamhet efter att undantagstillståndet förklarades i den staten. I själva verket är Seattle-regionen idag en av de mest drabbade av coronavirusepidemin i USA. Som ett resultat, från och med idag den 25 mars, Boeing-produktionen kommer att stoppas i två veckor.

För försvarssektorn avser detta främst missionsflygplan baserade på civila flygplansceller, i detta fall det maritima patruljeflygplanet P-8A Poseidon och luft-till-luft tankningsplanet KC-46A Pegasus, Härledde respektive från Boeing 737 och 767. För tillfället verkar F / A-18E Super Hornet och F-15 Eagle kämpeflygfabriker som ligger i St Louis, Missouri inte vara oroliga.

Produktionen av KC-46 verkar stoppa nätet under de närmaste veckorna, men korrigering av problem med dess tankningssystem fortsätter

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT