Investeringsfonder, Private Banking: Hur kan man öka och skydda BITD på nationell mark?

I en tidigare artikel med titeln " Kan vi skapa en privat investeringsfond för att garantera nationell suveränitet”, Vi diskuterade intresset av en privat- och medborgarstrategi, baserad på en uppmaning till besparingar, för att bevara kritiska teknikföretag stämplade” Försvar ”på det nationella territoriet. Den här artikeln genererade många reaktioner, på sociala nätverk som LinkedIn, och särskilt under direktkontakter. Det verkar som att den hypotes som tagits upp har genererat en verklig nyfikenhet, om inte, för vissa, ett uppriktigt stöd.

Senaste nyheterna och veton från minister Bruno le Maire om försäljningen av Photonis förstärker verkligen denna iakttagelse, eftersom de enda regeringslösningarna idag baseras på begäran från ministeriet till Safran och särskilt Thales om att bli en köpare. utan verklig industriell koherens, helt enkelt för att dessa företag har en mer eller mindre liknande aktivitet och är de viktigaste av den nationella BITD. I den här artikeln kommer vi att beskriva ett tillvägagångssätt som effektivt skulle möjliggöra genomförandet av en privat och nationell lösning som är avsedd att tillgodose detta exakta behov, men också de specifika finansieringsbehoven för försvarsindustrin och de väpnade styrkorna.

Varven i Saint-Nazaire, som nu är under italiensk kontroll, är de enda som kan bygga ett stort militärt fartyg, till exempel helikopterbärare eller framtida hangarfartyg.

Varför ska vi behålla den nationella kontrollen över kritiska företag inom försvarsteknologi?


Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT