Ryssland presenterar nästa utveckling av Pantsir-antiflygssystemet

Det ryska Pantsir-S-luftförsvaret och anti-missilförsvaret har varit en stor kommersiell framgång för den ryska försvarsindustrin de senaste åren och har exporterats till elva länder, inklusive Oman, Förenade Arabemiraten och nyligen Serbien. Systemet har identifierats av Nato som SA-11 Greyhound och har använts i stor utsträckning i Syrien för att skydda den ryska infrastrukturen som utplacerats sedan 22, och närmare bestämt flygbasen Hmeimim, målet för flera attacker från de syriska demokratiska styrkorna av Daesh.

Medan de första rapporterna pekade på bristande effektivitet i systemet verkar det som om förändringar nyligen har förändrat spelet, åtminstone enligt intervjun som Valery Slugin, chefsdesigner för La Défense gav TASS-byrån. flygtransport vid Shipunovs designkontor, ett dotterbolag till Rostec-företaget. Faktum är att Pantsir skulle ha modifierats för att kunna upptäcka och engagera lätta drönare med låg observerbarhet, som de som används av de syriska krigarna. Om de ursprungligen ursprungligen använde drönare tungt laddade med 12 minibomber, lätta att upptäcka, utvecklades de snabbt till drönare som bara bär 2 minibomber och rörde sig i låg hastighet. Detta förklarar förmodligen rapporten som nämnde de svårigheter som Pantsir stött på att skilja drönare från fåglar som finns i området. När ändringarna hade gjorts och personalen tränats för att hantera denna utveckling av hotet verkade systemet ha hittat en effektivitet i linje med förväntningarna, och skulle ha eliminerat mer än 100 drönare under de många attackerna mot Hmeimim, vars senaste ägde rum den 19 januari.

Pantsir-SM tar emot nya utvidgade 57E6M-E-missiler

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.Ladda ner artikeln i pdf-format

Funktion reserverad för professionella prenumeranter

Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT