Ryska styrkor kommer att ersätta sina CIWS Pantsir-system

Informationen hade redan filtrerats för några månader sedan: Pantsir S1- och S2-kortdistansskyddssystem mot luftfartyg, identifierat av Natokoden SA-22 GreyHound, och används av de ryska och syriska styrkorna för att skydda flygbaser och känsliga installationer, verkar inte ha gett tillfredsställelse i den syriska teatern. Enligt läckage vid den tiden hade systemets radar stora svårigheter att upptäcka små mål och var ofta ofta angripet av olika element, såsom fågelflockar.

Denna information verkar ta form nu. Enligt en anonym källa från det ryska försvarsdepartementet, som citeras av försvarsbloggen, skulle det således bekräfta det Ryska styrkor skulle försöka ersätta deras Pantsir, med en ny version av kortdistansförsvarssystemet och skulle erbjuda de nuvarande systemen på begagnadmarknaden till mycket aggressiva priser.

Nyhetsartiklar som publiceras efter 24 månader faller inom kategorin "Arkiv" och är endast tillgängliga för professionella abonnenter.
För mer information om detta erbjudande, klicka här

Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT