I Sydostasien har antalet ubåtar ökat med 300% under 20 år

Med uppgången av den kinesiska flottan, som syftar till att motsvara den amerikanska flottan 2050, och den handlingspolitik som ibland genomförs av Peking, har marinspänningarna i Sydostasien ökat sedan dess. tio år. Det bör därför inte överraskas att notera att majoriteten av länderna i området utvecklar och moderniserar sina flottor, ibland på ett väsentligt sätt. Utöver Japan, de två koreanerna, Australien och Indien, är nu många marinister, som fram till dess varit begränsade till kustförsvarsuppdrag och stat-till-hav-åtgärder, utrustade offshore-kapacitet och förstklassiga fartyg.

Indonesien

Med 74.000 5 män är den indonesiska flottan en av de viktigaste i operationsteatern. Den använder flera typer av fartyg, allt från attackubåtar (8 enheter) till fregatter (25 enheter), inklusive korvetter (6 enheter) och överfallsskepp (12 enheter) och gruvarbetare (XNUMX enheter).

Fregatten Martadinata, första enhet i den benämnda klassen, är karakteristisk för den indonesiska marinens återupplivning

Den indonesiska flottan har förvärvat 6 attackubåtar av Nagapasa-klass, en sydkoreansk version av Type 209 som redan är i bruk, 3 har redan levererats och 3 ytterligare enheter har beställts 2019. Den beställde också, 2012, 6 fregatter av Martadinata-klassen, härledd från Sigma 10514 från de holländska varven Damen, 2 enheter är redan byggda, 4 återstår att bygga. De är avsedda att ersätta de 5 lätta Ahmad Yani fregatter som varit i drift sedan 60-talet. Mycket effektiva och mångsidiga, de nya indonesiska fregaterna på 2400 105 ton och 76 m långa, är utrustade med en 2 mm kanon, 20 fjärrmanövrerade 16 mm, en CIWS Millenium, samt 8 Mica VL luftvärnsmissiler, 40 MM2 Exocets anti-skeppsmissiler och 2 trippeltorpedrör. De är också utrustade med ett avancerat detektionsområde, med en SMART-S-radar från Thales Nederländerna, och en KingKlip (skrov) och Captas XNUMX (variabelt djup) ekolodssvit som ger fartygen anti-ubåtskrigföring, avancerade marinsoldater och förstärkta av Panther-helikoptern ombord.

Malaysia


Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT