Hörde trauma av brittiska stridsvagnsbesättningar som enligt uppgift är kopplade till brittiska arméns hjälmar

La Brittiska armén har just utfärdat en order som begränsar exponeringstiden för bepansrade personellbärare ombord på fordon från 5 timmar för vissa typer av bepansrade fordon, till maximalt 55 minuter för andra modeller, på grund av en defekt som observerats i hjälmarna som används av dessa soldater, enligt till Brittiska dagstidningen The Times. Syftet med denna försiktighetsåtgärd är att skydda de väpnade styrkornas personal samtidigt som antalet hörselskador på brittiska pansarbesättningar har ökat avsevärt. En fördjupad undersökning ska pågå för att fastställa om de hjälmar som används av besättningar för att kommunicera ombord på pansarfordon faktiskt är inblandade i detta fall.


Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT