Japan vill ha "alternativ" inför nya nordkoreanska ballistiska förmågor

Tills nyligen förlitade sig Tokyo fullt ut på sin antimissilsköld, och i synnerhet på sina 8 tunga jagare av AEGIS Kongo-, Atago- och Mayaklass, för att neutralisera det ballistiska hotet från Nordkorea. Men prestandan har demonstrerats under de senaste månaderna av Pyongyangs teknik, om det är det semi-ballistisk bana missiler som kan röra sig under golvet i anti-ballistiska system, eller nya system med hypersoniska glidflygplan, har till stor del undergrävt dessa säkerheter, till den grad att de fick de japanska myndigheterna att överväga alternativ som hittills inte ens hade föreställts. Den 23 oktober kl uppföljning av det senaste SLBM taktiska missiltestet av Pyongyang, Japans premiärminister Fumio Kishida har offentligt uttalat att nu, Tokyo skulle överväga alla alternativ för att neutralisera detta hot.


Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT