Safran och Rolls-Royce ansikte mot ansikte för att driva den nya generationens indiska fighter AMCA

Lanserade 2010, nästa generations mediumjägarprogram Advanced Medium Combat Aircraft eller AMCA, har utan tvekan många ambitioner i New Delhi och hela den indiska militära flygindustrin. Den första prototypen väntas till 2024, och industriell produktion, om nuvarande tidsplan skulle respekteras, förutser att den tas i bruk i slutet av decenniet, för att ta över från de äldre Su-30 MKI:erna. Medan HAL och hela den indiska industrin nu har kompetensen att utveckla flygplanet, flygkontroller, flygelektronik och vapensystem för flygplanet, finns det fortfarande ett område som den inte känner till. att inte kunna klara sig utan extern hjälp, det design av turbojetmotorn som kommer att driva denna dubbelmotor på 25 ton under belastning.


Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT