Första lanseringen av en MdCN-kryssningsmissil från den franska ubåten Suffren

Den nya ubåt Suffren, den första enheten i samma klass som kommer att utrusta den franska marinen istället för Rubis-klassens ubåtar under de kommande åren, genomförde på tisdagen den 20 oktober ett första skott av MdCN Naval Cruise Missile utvecklat av MBDA France , en missil som redan utrustar FREMM-fiskefartygen mot den franska marinen. Enligt pressmeddelandet från Försvarsdepartementet och DGA gick skjutningen helt bra och utgjorde ett avgörande steg i utvecklingen av vapensystemet som kommer att representera de nya franska attackubåtarna.

Ankomsten av kryssningsmissiler till Royal's nedsänkbara arsenal utgör verkligen en mycket betydande kapacitet för användning av dessa fartyg, vilket gör det särskilt möjligt att slå landmål med stor precision och på avstånd som överstiger 1000 km. Mycket få marinister i världen idag har sådana kapaciteter, även om flera redan har kortdistans kryssningsmissiler, såsom 3M54E Club-S-missilen, en exportvariant av den ryska Kalibr-missilen som utrustar Algeriska ubåtar, Kinesiska och vietnamesiska, men vars räckvidd är begränsad till 300 km i enlighet med internationella avtal. Dessutom är MdCN, helt designad i Frankrike, inte kopplad till användningsbegränsningar som skulle kunna vara Amerikanskgjorda BGM-109 Tomahawk-missiler.


Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT