US Navy uppdaterar Tomahawk men planerar att drastiskt minska sina lager

Med den legendariska B-52 och bombplanen med futuristiska linjer B-2 är Tomahawk TLAM-kryssningsmissilen utan tvekan den mest symboliska anordningen för amerikansk slagkraft. Denna missil togs i bruk i mitten av 1980-talet och har varit involverad i alla konflikter sedan dess under olika varianter som regelbundet uppdateras. Medan den amerikanska flottan aldrig har haft så många startkuddar för denna missil - 10000 89 kompatibla rör spridda över 58 jagare och 4000 ubåtar - och den har fortfarande nästan XNUMX Tomahawks i lager, 'US Naval Institute meddelar att US Navy förbereder sig för att starta en ny större missiluppdatering, Block V.

Men om Block V lovar att föra revolutionära kapaciteter till Tomahawk, bör moderniseringsprogrammet också leda till en drastisk minskning av antalet missiler i lager. Om de nya programmen inte saknar att kompensera på lång sikt för denna kapacitetsförlust, kan den amerikanska marinen fortfarande uppleva några magra år när det gäller djup strejk. Nu, mer än någonsin, är amerikanska utländska verksamheter i grund och botten baserade på lager av kryssningsmissiler som är avsedda att halshugga fiendens försvar innan någon mark- eller luftinsats.

US Navy har flera tusen vertikala Mk41-lanseringsrör. De flesta är kompatibla med lanseringen av Tomahawk, men även luftfartygsmissiler och anti-fartyg LRASM.

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.Ladda ner artikeln i pdf-format

Funktion reserverad för professionella prenumeranter

Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT