De framtida amerikanska fregatterna kommer att vara italienska FREMM: er och kommer att förstöra den amerikanska flottans kapacitet

vi pratade om förra helgen : designen av den italienska FREMM var i ett utmärkt läge för att vinna FFG / X-anbudsförfarandet från den amerikanska flottan, som ursprungligen skulle vara klar i slutet av året. Det är nu klart! Den amerikanska flottan har meddelat att den har gjort det valde förslaget från Fincantieri Marinette Marine (FMM), vars varv är etablerat i Wisconsin, för att tillverka de första tio FFG / X.

Fincantieris val

Som vi nämnde i vår sista artikel var valet av Fincantieri Marinette Marine motiverat av många faktorer. Ur politisk synvinkel verkade det viktigt att upprätthålla en varvsverksamhet i Marinette, Wisconsin. Till skillnad från andra amerikanska varv, belägna i ganska ekonomiskt dynamiska regioner vid Stilla havet och Atlantkusten, ligger Marinette-varvet i norra landet, i Great Lakes-regionen särskilt drabbat av den ekonomiska krisen 2008.

Dessutom anses Wisconsin vara en nyckelstat för det kommande presidentvalet som planeras i november i år. Förutom Fincantieris förslag, som köpte Marinette-varvet 2009, kunde Lockheed Martin också ha erbjudit sig själv som en naturlig kandidat för FFG / X-programmet genom att erbjuda en fregatt som härstammar från sin frihetsklass Littoral Combat Ship, också byggd på Marinette. Den amerikanska tillverkaren föredrog dock att dra sig ur tävlingen för att fokusera på andra program.


Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT