Admiralen Gorshkov-fregatterna markerar förnyelsen av marinindustrin och den ryska flottan

Efter en konstruktion som tog nästan tio år, fregatten admiral Kasanotov, den första produktionsenheten i Admiral Gorshkov-klassprojektet 22350, har börjat sina sjöprov för den ryska flottan, innan de gick i tjänst som borde äga rum före slutet av året. Efter nästan tre decennier av magra kor och svårigheter markerar den kommande ikraftträdandet av den nya fregatten den ryska militära marinindustrins återkomst till marknaden för enheter på öppet hav och gör det möjligt för den ryska flottan att börja förnyelsen av dess fartyg som ärvts från sovjettiden.

Med en lastkapacitet på 5.400 135 ton för 3600 m lång är fregatten Admiral Kasanatov placerad mellan Krivak- och Neutrashimy-klassfregattorna, respektive 4400 och 6600 ton, och Sovremenny-förstörarna på 130 16 ton. Om det tog lång tid att bygga kommer fartyget som snart kommer att tas i bruk att vara särskilt välutrustat. När det gäller beväpning har fregatten, förutom sin XNUMX mm pistol, XNUMX långa silor att genomföra Onyx anti-ship missiler, Kalibr kryssningsmissiler, eller Tzirkon anti-ship hypersonic missil som ska tas i bruk nästa år. Det finns också 24 silor för luftfartygsmissiler i Poliment-Redut-systemet, som täcker flera typer av missiler från 9M96M med en räckvidd på 120 km till 9M100 självförsvarsmissil på kort räckvidd mot flygplan, drönare och missiler, och som kan vara "quad pack", dvs samlas av fyra missiler i en enda cell i silon.

Närbild av gorshkov silos 2230 analyserar försvar | Hypersoniska vapen och missiler | Arméns budgetar och försvarsinsats
Närbild av lanseringssilorna i fördäcket av Poliment-Redut-systemet för fregatten admiral Gorshkov.

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam.

Meta-Defense firar 5-årsjubileum!

LOGO meta försvar 114 Analyserar försvar | Hypersoniska vapen och missiler | Försvarsmaktens budgetar och försvarsinsatser

- 20% på ditt Classic- eller Premium-abonnemang, med koden Metanniv24

Erbjudandet gäller från 10 till 20 maj för onlineprenumeration av en ny Classic eller Premium, års- eller veckoprenumeration på Meta-Defense webbplats.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna