Kina utvecklar magnetisk plasmapistol med potentialområde större än 100 km

Enligt information publicerad av statens webbplats GlobalTimes.cn, och tas upp av ArmyRecognition-webbplatsen, skulle Kina ha utfört designen av en ny typ av pistol, halvvägs mellan den traditionella pulverpistolen och Rail Gun: den magnetiska plasmapistolen.

För detta skulle de kinesiska myndigheterna ha inlett ett brett samråd som syftar till att samla in projektförslag för experiment av en ny typ av artillerisystem, med användning av en plasma inkapslad i ett magnetfält, vilket väsentligt minskar de mekaniska spänningarna som '' applicera mellan fatröret och skalet under avfyrning av drivladdningen.


Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT