Dassault Aviation och Tata skulle kunna gå samman för att förbereda framtida fransk-indiska samarbete

Medan misslyckandet med MRCA-programmet 2014 till stor del var kopplat till Dassault Aviations skyldighet att samarbeta med den statliga flygplanstillverkaren HAL för tillverkning av 96 av 114 Rafale B/C måste gå med i det indiska flygvapnet, den franska flyggruppens beslut att vända sig till den indiska industrigruppen Reliance för att skapa det industriella samriskföretaget för att utföra offseten kopplade till förvärvet av de 36 flygplan som beställts av New Delhi 2016 kritiserades kraftigt av pressen och den indiska oppositionen, och i hjärtat av att misstankar om korruption har riktats mot den franska flygplanstillverkaren.

även om rensat från dessa anklagelser med starka valkonnotationer under flera år Nu förblir Dassaults val av Reliance som partner för dess indiska industrietablering ett handikapp för att kunna gå framåt.

Medan Emmanuel Macron och Narendra Modi meddelade, med anledning av den senares besök i Paris för festligheterna den 14 juli och vid sidan avnästa order på 26 Rafale M och tre scorpene-ubåtar för den indiska flottan, intensifieringen av det fransk-indiska samarbetet, särskilt med den framtida designen av ett mystiskt "luftstridssystem", så det var nödvändigt för Dassault att lösa detta problem.

Det kommer att göras snart, verkar det som. I själva verket, enligt idrw.orgDassault Aviation, ofta välinformerad och fri från den indiska pressens frekventa överdrifter, skulle Dassault Aviation ha avslutat samriskföretaget med Reliance och skulle kunna närma sig den indiska industrikoncernen Tata i ersättning för att ge kritikerna en mycket jämnare yta. Indisk opposition, samtidigt som man undviker en upprepning av HAL-episoden.

DRDO AMCA Indien | Stridsflygplan | Militärt flygplanskonstruktion
Luftstridssystemet som nämnts av franska och indiska ledare kan relatera till AMCA-programmet som borde göra det möjligt för det indiska flygvapnet att ersätta sina Su-30MKI under det kommande decenniet.

Detta kommer initialt att innebära att man tar över den industriella verksamhet som för närvarande är baserad i Indien, som producerar komponenter för Falcon flygplan och Rafale i Mihan Special Economic Zone i Nagpur, i delstaten Maharashtra.

Framförallt kommer detta samriskföretag i färd att göra det möjligt för Dassault att strukturera framtida samarbete, oavsett om det gäller det framtida luftstridssystem som nämndes av de två ledarna för några dagar sedan, och som kan hänvisa antingen till det indiska flygvapnets AMCA-program, eller till TEDBF i den indiska flottan, men också för att stärka det franska förslaget kring Rafale F4/F5 angående MMRCA 2-programmet.


Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Indien | Stridsflygplan | Militärt flygplanskonstruktion

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

2 Kommentarer

Kommentarer är stängda.

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna