MBDA leder motattacken för att utveckla framtidens hypersoniska interceptor i Europa

Efter att ha blivit utstött från HYDEF-programmet presenterar den europeiska missiltillverkaren MBDA en ny hypersonisk interceptor för att återvända till kapplöpningen om det europeiska antimissilsystemet

I november 2019, som svar på meddelanden från Vladimir Putin ett år tidigare om ibruktagandet av den luftburna ballistiska missilen Kinzhal som då presenterades som hypersonisk, och det kommande ibruktagandet av den strategiska basilikamissilen RS-28 Sarmat och dess glidflygplanshypersonisk Avangard, den TWISTER-programmet för VARNING OCH AVLYSNING I TID MED RYMDBASERAD TEATERÖVERVAKNING lanserades inom ramen för det permanenta europeiska strukturerade samarbetet PESCO.

Leds av Frankrike, syftar detta program som också sammanför Finland, Italien, Nederländerna och Portugal, och senare Tyskland, att utveckla ett system som kan upptäcka, identifiera och spåra hypersoniska fordon som missiler och segelflygplan, genom kombinationen av rymd, land och luftburna medel.

Två år senare åtog sig Europeiska unionen att lansera den logiska förlängningen av programmet Twister Europeisk hypersonic Defence Interceptor eller HYDEF, för att utveckla en interceptor som kan engagera och förstöra hot som upptäcks av Twister-system.

En hypersonisk interceptor kommer att förlita sig på TWISTER-detektionssystemet

Den europeiska missiltillverkaren MBDA, den enda europeiska aktören som faktiskt har utvecklat ett antiballistiskt system med Aster Block 1 och Block 1NT, trodde då att det helt naturligt skulle leda det europeiska programmet.

Faktum är att hans förvåning stod i proportion till hans besvikelse när Bryssel i juli 2022 tillkännagav att designen av den europeiska hypersoniska interceptorn hade tilldelats ett konsortium bestående av Spanien, Tyskland, Belgien, Polen, Tjeckien och Sverige. som Norge, som inte är medlem i EU, och särskilt företag med betydligt mindre erfarenhet och kunnande inom detta område än MBDA.


Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Antimissilförsvar | Tyskland | Hypersoniska vapen och missiler

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna