Indien godkänner order på 56 Airbus C295W taktiska transportflygplan

Efterlängtad, ordern hade offentliggjorts i maj 2015, gav Indian Cabinet Committee on Security (CCS) grönt ljus för att börja leverera 56 C295W taktiska transportflygplan från Airbus Defense and Space. Enligt pressmeddelandet kommer 16 flygplan att monteras i Spanien av Airbus DS och levereras inom 48 månader efter att kontraktet undertecknats, medan de andra 40 flygplanen kommer att monteras i Indien av den privata gruppen Tata under en period av 10 år. Dessutom kommer alla enheter att utrustas med en nationell elektronisk krigssvit för att säkerställa deras säkerhet. Dessutom måste Airbus DS inrätta ett nav för att säkerställa driften av flygplanet. År 2015 värderades kontraktet till 1,9 miljarder euro, det uppdaterade beloppet meddelades inte.

Det är utan tvekan en framgång för Airbus DS och för Spanien, C-295 är en modell som ursprungligen utvecklades av Casa innan han blev Airbus. 24,5 meter lång för en spännvidd på 25,8 meter, drivs detta högvingade taktiska transportflygplan av två Pratt & Whitney PW127G turbopropmotorer på 3000 hk vardera, vilket ger flygplanet en maximal startvikt på 23,2 ton och tillåter det att bära 7 ton gods eller 70 passagerare över mer än 1500 km med en hastighet av 300 knop. Utvecklingen av CN235, C-295 har snabbt blivit framgångsrik sedan den togs i drift 2001, med 218 flygplan beställda, varav 187 är i tjänst med 29 flygvapen runt om i världen, varav fem tillhör Nato. I sin W-version kan flygplanet utrustas med en tankningskapacitet under flygningen, i synnerhet för att tanka helikoptrar tack vare sin massa och minskade vaketurbulens.

C295W känns igen av sina winglets och har också kraftfullare och mer ekonomiska motorer.

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT