Även Tyskland vill ha en stridsdrönare till sin Typhoon

General Ingo Gerhartz, Luftwaffes stabschef, sa att det var nödvändigt för Tyskland att utveckla en stridsdrönare som kan stödja Eurofighter Typhoon, och detta långt före de deadlines som FCAS-programmet siktar på idag. Ett program som påminner om stridsdrönaren som kommer från Neuron, som kommer att följa med Rafale Franska F5 från 2030.

Under de parlamentariska debatterna kring lagen om militär programmering 2024-2030, våren 2023, indikerade det franska försvarsministeriet att man hade för avsikt att finansiera, som en del av version F5 av Rafale, utvecklingen av en stridsdrönare, som för tillfället skulle härledas från Dassault Aviations Neuron-demonstrator.

För ministeriet är det en fråga om att förse de franska flygvapnen med ett effektivt verktyg för att utmana systemen för tillträdesförnekare som förökar sig och att övervinna den otillräckliga smygandet av Rafale inom detta område, samtidigt som den operativa kapaciteten och prestanda utökas avsevärt.

Neuron stridsdrönaren som kommer att följa med Rafale F5 år 2030

Kapacitetssprånget som det franska jaktplanet kommer att uppnå, som idag åtnjuter betydande framgångar på den internationella scenen, gör det möjligt för oss att betrakta denna framtida F5-utveckling som en riktig omstart av flygplanet, vilket i stort sett placerar det på nivån för det mest avancerade flygplanet i världens ögonblick, i termer av operativ prestanda.

Andra program inom området drönare lanserades samtidigt på Neuron, som en del av LPM 2024-2030, som t.ex. Colibri och Larinae lurar ammunition, där den Remote Carrier Expendable lätta luftburna stridsdrönare från MBDA.

Rafale Assault Neuron
Le Rafale Dassaults F5 kommer att åtföljas av en stridsdrönare som kommer från Neuron-demonstratorn från 2030.

Faktum är att den operativa prestanda Rafale F5, och dess drönarteknologisystem, kommer att göra det till ett första system av system för det franska flygvapnet, men också för exportkunder inom den nationella försvarsflygindustrin.

Men inför en sådan framtida utveckling kunde vi det ifrågasätta behovet av att utveckla FCAS-programmet, eller åtminstone på den omfattning som för närvarande aviserats angående drönarpelaren.

Faktum är att den kapacitet som kommer att tilldelas NGF genom FCAS, kommer att vara mycket större än den som kommer att vara tillgänglig för Rafale, som stöds av Neuron, Remote Carrier och Eurodrone RPAS, och kommer att tillåta detta system att etablera sig 2050 och framåt.

som för Rafale F5 och dess drönare kommer att göra det möjligt för de franska arméerna och dess industrikunder att ha en betydande operativ fördel fram till 2045 eller 2050, och FCAS:s ankomst.

En stridsdrönare för Eurofighters Typhoon av Luftwaffe

Det är i det här sammanhanget statschefen-större från Luftwaffe, tyska flygvapnet, generallöjtnant Ingo Gerhartz, talade, för några dagar sedan, till förmån för utvecklingen av en stridsdrönare för att komplettera Eurofighter-serien Typhoon vem, liksom Rafale French, kommer att få hålla linjen till 2045, och som lider av samma svagheter som det franska planet vad gäller diskretion.

stridsdrönare DS Lout Aibus DS
Genom att presentera DS Lout 2019 visade Airbus DS stort förtroende för dess förmåga att utveckla en autonom stealth-stridsdrönare.

Eftersom Luftwaffes behov och operativa verklighet ligger mycket nära de franska flygvapnets, är det inte förvånande att general Gerhartz också rekommenderar utvecklingen av en stridsdrönare av typen Loyal Wingman. , för att komma och stödja dess Typhoon och utöka dess kapacitet.


Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Combat Drones | Tyskland | Stridsflygplan

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

3 Kommentarer

  1. Detta tal från tyska CEMAA måste också analyseras i ljuset av de senaste uttalanden från dess Mindef som vill göra den tyska armén till "ryggraden" i det europeiska försvaret. Detta mål kommer med nödvändighet att åtföljas av en industriell strategi som syftar till att återta Frankrikes nuvarande ledarskap inom försvarsindustrin.

    • Jag tror att det franska ledarskapet i Europa när det gäller försvar bara existerar i fransmännens huvuden. Tyskarna, men också britterna, italienarna, skandinaverna, för att inte tala om östeuropéerna, har en helt annan vision om en armé med 200 stridsvagnar, och inga andra pansarfordon.

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna