Utvecklingen av F35: s datorsystem skulle göra det "instabilt"

Utfrågningarna av senatskommittéerna och representanthuset i USA är ofta tillfället att lära sig viss viktig information om utvecklingen av de nuvarande programmen. Men i år verkar det som om flaggskeppsprogrammet från 2010-talet, F35, är under en kontinuerlig ström av kritik och tvivel, så att man kommer att ifrågasätta programmets hållbarhet på kort eller medellång sikt. Det senaste chockerande tillkännagivandet kom från Raymond O'Toole Jr, Pentagons tillförordnade chef för operativa tester och bedömningar, på frågan om den nya versionen av Lockheed-Martins enhet, kallad Block 4, och som måste tillåta flygplanet att nå en första nivå av full operativ potential.

Enligt Raymond O'Toole Jr är uppgiften dock mycket svårare och mer komplex än tänkt. Om programmet planerar att implementera varje termin en ny version av programvarupaketet som driver och implementerar alla F35-system, varje ny version har ett stort antal problem, till punkten att göra hela systemet instabilt, och ändra att de befintliga systemen fungerar korrekt. Problemet är så allvarligt att Pentagon ifrån och med nu tvivlar på att kunna validera systemen i det önskade schemat och ber att den nuvarande periodiciteten helt enkelt fördubblas, så att buggarna kan korrigeras och för att säkerställa korrekt funktion. var och en av de iterativa versionerna innan de appliceras på enheter som används som en enhet.

Enligt Pentagon skulle nya versioner av F35-datorsystemet kräva ett års felsökning och testning för att vara i drift, och inte 6 månader som är fallet idag.

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT