Kommer Storbritannien att offra sitt försvar på Covid19s altare?

Sedan slutet av andra världskriget hade Storbritannien, tillsammans med Frankrike, de mest erfarna och effektiva arméerna i Västeuropa, med stöd av en hundra år gammal militär tradition och en effektiv och innovativ försvarsindustri som kommer att ha fött många utrustningar och tekniker som fortfarande används av väpnade styrkor runt om i världen. Men idag, införCovid19-krisen som drabbar Storbritannien hårt, den här kraftfulla komponenten i Western Defense kommer sannolikt att se många av dess kapaciteter urholkas, på altaret av budgetbesparingar.

Som en del av den nuvarande strategiska granskningen, som är tänkt att definiera de brittiska arméernas utvecklingsaxlar under de kommande åren i nuvarande och framtida säkerhets- och geopolitiska sammanhang, förbereder sig premiärminister Boris Johnsons regering för att göra flera tydliga nedskärningar av dess styrkor , för att frigöra krediter som den anser vara mer användbara för andra områden. Och om inget har gjorts ännu har många allvarliga vägar redan lämnats till allmänheten. bara till desillusionerade staber.

Antalet tunga fregatter från Royal Navy Type 26 kunde minskas från 8 till bara 3, vilket bringar den brittiska ytflottan till 14 första nivåer. För första gången på mer än 1 år skulle den brittiska marinen inte längre vara den största i Europa, bakom Italien (300 enheter) och Frankrike (17 enheter)

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT