British Defense Review Delayed to Address Consequences Of COVID-19 Pandemic

Enligt den brittiska försvarsministern Ben Wallace kan nästa strategiska försvarsöversyn (motsvarande franska försvarets vitbok) vara "svår att svälja" för den brittiska militären. Planerat att uppdatera Storbritanniens strategiska vision efter Brexit, denna integrerade granskning har försenats på grund av Covid-19-epidemin. Konsekvenserna av pandemin på brittiska militära angelägenheter och för världsekonomin bör dock kännas grymt för Storbritanniens framtida militära, industriella och diplomatiska val.

Under nästan trettio år har publiceringen av brittiska strategiska översikter i allmänhet åtföljts av verklig oro för de väpnade styrkorna, som systematiskt har sett sina resurser minskade sedan slutet av kalla kriget. Efter de tunga räkningarna av krigarna i Afghanistan och Irak hade således Strategic Defense and Security Review från 2010 resulterat avskaffande av kapacitet till sjöss för det kungliga flygvapnet, en drastisk minskning av kampförmågan hos den brittiska armén, men också omedelbart tillbakadragande av Harrier-jaktplan och deras flygplan. Symboliska beslut som i hög grad begränsade den brittiska förmågan att agera bara några månader senare, under den militära interventionen i Libyen.

Under ingripandet i Libyen 2011 hade Förenade kungariket inte längre hangarfartyg, utan Harrier hade lämnat sin operativa tjänst några månader tidigare. Endast Apache-helikoptrar kunde ingripa, särskilt från HMS Ocean som sedan dess har sålts till Brasilien

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter -

Artiklarna i full åtkomst är tillgängliga i avsnittet "Gratis föremål". Flash-artiklarna är tillgängliga i full version i 48 timmar. Prenumeranter har tillgång till de fullständiga analys-, nyheterna och syntesartiklarna. Artiklar i arkivet (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Köp av prenumerationer är endast tillgängligt från webbplatsen - avsnittet Prenumerationer och verktyg


Om du vill veta mer

Meta-försvar

GRATIS
SIKT