Med Martlet-missilen kommer Royal Navy Wildcat-helikoptrar att ha eldkraft unik i världen

I ett gemensamt pressmeddelande, Thales och Leonardo tillkännagav den första framgångsrika lanseringen av en LMM (Lightweight Multirole Missile) missil från en AW159 Wildcat-helikopter. LMM är utvecklad av Thales och är en mångsidig lätt missil utvecklad för de brittiska väpnade styrkorna. I Royal Navy har det redan testats för havsbrann från fregatter, men det är första gången som den nya missilen (benämnd Martlet i Royal Navy) skjuter från en Wildcat-helikopter.

För tillfället, helikoptern designad av den brittiska filialen av italienska Leonardo (tidigare Westland) har utrustats med sina nya vapenstöd, Leonardo Weapon Wing. Weapon Wings är utvecklad för att ge helikoptern ytterligare lyft, vilket gör att Wildcat kan bära tungt beväpning med minimal påverkan på flygplanets räckvidd, hastighet och nyttolast.

Vildkatten kommer att kunna bära upp till tjugo Martlet-multirolmissiler, vilket ger den en unik operativ förmåga inför alla typer av asymmetriska hot.

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT