Den brittiska armén avslöjar Streetfighter II-tanken eftersom Challenger 2s framtid förblir osäker

För några dagar sedan, efter en övning på Coperhill Down, British Army Royal Tank Regiment avslöjade en Challenger 2-tankdemonstrant optimerad för urbana strider. Designated Streetfighter II, denna modifierade variant av den brittiska stridsvagnen följer den första Streetfighter med namnet, en annan demonstrant som är avsedd att testa integrationen av rullande drönare, ny anti-IED-rustning, en bakkamera eller en teleopererad torn för sekundär beväpning.

Den nya versionen av Challenger 2 presenterad av den brittiska armén har en uppsättning modifieringar som är utformade för att göra det möjligt för tanken att förbättra sin totala prestanda i strid, särskilt i stads- eller halvstadsområden. Sedan katastrofen efter den ryska interventionen i Grozny 1994 har tunga stridsvagnar i allt högre grad uppmanats att slåss i hjärtat av städerna, där de ger stort stöd till infanteritrupper eller specialstyrkor. Dessa utrymmen visade sig dock snabbt vara mycket komplexa att hantera, särskilt för tunga och otympliga fordon. Inblandningen av civila och stridande, omöjligheten att manövrera som man vill men också övervägande av hot från ovan och under (våningar i byggnader, underjordiska etc.) gör det inte möjligt att få ut det bästa av det. tunga tankar.

Streetfighter II är baserad på samma cell som Streetfighter I, här representerad med en all-terrain drone. Ingen av dessa demonstranter borde dock ha fött en operativ variant.

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.Ladda ner artikeln i pdf-format

Funktion reserverad för professionella prenumeranter

Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT