Fincantieri stärker banden med Qatar

De italienska varven Fincantieri och det Katariska försvarsministeriet har undertecknat ett Memorandum of Understanding (MoU) för att stärka banden och gemensamt arbete mellan den italienska sjöfartsgruppen och holdingbolaget Barzan ägs av staten Qatar. Detta avtal täcker tekniskt samarbete inom skeppsbyggnad, men också cybersäkerhet och radar, och kan ge upphov till nya order. Dessutom integrerar den byggandet av marinbasen från vilken de nya byggnaderna i flottan som beställdes 2016 kommer att fungera, liksom alla tjänster kring denna flotta, såsom underhåll och besättningsträning.


Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.Ladda ner artikeln i pdf-format

Funktion reserverad för professionella prenumeranter

Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT