I Sydostasien har antalet ubåtar ökat med 300% under 20 år

Med uppgången av den kinesiska flottan, som syftar till att motsvara den amerikanska flottan 2050, och den handlingspolitik som ibland genomförs av Peking, har marinspänningarna i Sydostasien ökat sedan dess. tio år. Det bör därför inte överraskas att notera att majoriteten av länderna i området utvecklar och moderniserar sina flottor, ibland på ett väsentligt sätt. Utöver Japan, de två koreanerna, Australien och Indien, är nu många marinister, som fram till dess varit begränsade till kustförsvarsuppdrag och stat-till-hav-åtgärder, utrustade offshore-kapacitet och förstklassiga fartyg.

Indonesien

Med 74.000 5 män är den indonesiska flottan en av de viktigaste i operationsteatern. Den använder flera typer av fartyg, allt från attackubåtar (8 enheter) till fregatter (25 enheter), inklusive korvetter (6 enheter) och överfallsskepp (12 enheter) och gruvarbetare (XNUMX enheter).

Fregatten Martadinata, första enhet i den benämnda klassen, är karakteristisk för den indonesiska marinens återupplivning

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT