KNDS Caesarkanon är nu det mest exporterade europeiska artillerisystemet

På några år har Carion utrustad med ett artillerisystem, eller CAESAR-kanon, stigit till rankningen av stjärnutrustning för fransk vapenexport och anslutit sig till Rafale och ubåten Scorpene i den mycket exklusiva vapenklubben som sannolikt kommer att skapa rubriker i Frankrike och utomlands.

Flera ekon och deklarationer antydde att nya beställningar kunde äga rum under Eurosatory 2024-utställningen. Detta är nu gjort, eftersom Armenien, såväl som Kroatien och Estland, har undertecknat åtaganden om att beställa totalt 60 nya franska artillerisystem.

Genom att göra detta har Caesar nu etablerat sig som det mest exporterade europeiska artillerisystemet, oavsett om det gäller antalet levererade och/eller beställda enheter, eller antalet kunder, vilket gör att KNDS France, Ex-Nexter, kan återvända till den internationella rankningen av exportörer av markutrustning, efter Leclerc:s halvmisslyckande och VBCI:s misslyckande.

Armenien, Estland och Kroatien: 3 nya användare och 60 nya Caesars för KNDS på Eurosatory

Caesar kommer därför utan tvekan att ha varit en av de stora stjärnorna i Eurosatory 2024-showen, tillsammans med nya stridsvagnar från KNDS och Rheinmetall. Den franska kanonen har faktiskt spelat in 3 nya beställningar för totalt 60 exemplar, med anledning av det parisiska evenemanget.

CAESAR MkII KNDS
KNDS Caesar-kanon är nu det mest exporterade europeiska artillerisystemet 4

De första att begå, den 18 juni, var Armeniska arméer, för 36 Caesar MkI 6×6, för att utrusta två artilleribataljoner. Efter att ha formaliserat landets utträde ur den kollektiva säkerhetsfördragsorganisationen, under rysk övervakning, åtog sig Jerevan att omvandla utrustningen för sina arméer, i synnerhet genom att vända sig till USA och Frankrike, för att respektera Azerbajdzjan, med stöd av Turkiet och Israel.

Dagen efter var det Kroatiens och Estlands tur att tillkännage storleken på 12 exemplar vardera, MkI för Zagreb, MkII för Tallinn, och blev därmed de 12:e och 13:e användarländerna för Caesarkanonen i världen, och 5ᵉ och 6ᵉ i Europa.

Dessa två länder har, som sådana, undertecknat ett ramavtal med Frankrike, med anledning av showen, för att organisera förvärv, leverans och underhåll av artillerisystem, som utgör baserna för en " Klubben Caesar » inspirerad av tysken Leoben.

Som sådan angav Försvarsmakten att andra länder redan hade anmält sitt intresse för att ansluta sig till denna struktur, utan att ange om de var befintliga kunder eller potentiella nya användare.

Prestanda/pris, rörlighet, produktionstider, Ukraina: orsakerna till framgången för Caesarkanonen idag

Canon Caesar hade en viss framgång hos internationella kunder, kort efter det togs i bruk i Frankrike, 2003, med Thailand för 6 enheter, och Saudiarabien, för 76 enheter, 2006, och Indonesien, 2012, för 37 artillerisystem .

caesar ukraina
KNDS Caesar-kanon är nu det mest exporterade europeiska artillerisystemet 5

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Artilleri | Försvarsnyheter | Armenien

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

Alla

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna

Meta-försvar

GRATIS
SIKT