KNDS förbereder mellangenerationstanken, inklusive för Frankrike!

Hittills har den strategi som den fransk-tyska gruppen KNDS, som fört samman franska Nexter och tysken Krauss-Maffeï Wegmann, tyckt obskyr, för att inte säga konstlad.

De två nationella företagen och deras tillsynsmyndigheter verkade faktiskt fortsätta att utvecklas oberoende av varandra, utan verklig synergi och utan att producera pansarfordon som verkligen var avsedda samtidigt med Bundeswehr och armén.

De senaste händelserna, med uppkomsten av RCH-155, en pistol på hjul som Caesar, och särskilt Leopard 2A8, en utveckling av Leopard 2A7 avsedd att säkerställa ersättningen av en del av de västerländska stridsvagnarna som ärvts från det kalla kriget, skulle till och med kunna stödja denna hypotes om två nationella enheter som kommunicerar lite eller inte alls, på konstgjord väg sammanförda i en fransk-tysk grupp för mer politiska syften än industriella och försvar.

Men utbudet av tunga stridsvagnar som presenterades av KNDS, under utställningen Eurosatory 2024, låter oss ta en ny titt på koncernens strategi, och inte bara dess underenheter, och visar en smart konstruerad synergi, även om den inte tar den form som vi initialt kunde förvänta oss.

KNDS klargör sin stridsvagnsstrategi

Faktum är att KNDS presenterar, på denna mässa, som syftar till att vara den viktigaste europeiska mässan, förmodligen världen över, vad gäller landrustning, inte en, inte ens två stridsstridsvagnar, utan fem, i en vision av räckvidden kopplad till en relevant kalender.

Leopard 2A8 från KNDS vid Eurosatory 2024
Le Leopard 2A8 dök först upp offentligt på Eurosatory 2024-mässan

Två modeller är för närvarande i produktion. DE Leopard 2A8 är redan beställd av Tyskland, Norge och Tjeckien och förväntas snart beställas av Nederländerna och Litauen. Dess franska motsvarighet är den moderniserade Leclerc, versionen som för närvarande används inom den franska armén, genom modernisering av sin egen flotta.

Syftet med detta erbjudande är att svara på den geopolitiska nödsituationen, särskilt för Tyskland och Frankrike, samtidigt som den tillhandahåller en lösning på de europeiska arméernas kortsiktiga moderniseringsbehov, för att hantera spänningar med Ryssland och att kompensera för sändningen av pansar. fordon och tankar till Ukraina.

Framför allt handlar det om att inte längre avstå marknadsandelar, framför allt i Europa, till K2 Black. Panther Sydkoreanska, designad delvis tack vare tysk tekniköverföring, och redan vald av Polen, samt amerikanska M1A2 SEPv3 Abrams, vald av Polen och Rumänien.

För detta är det framför allt Leopard Tyska 2A8, det är sant mycket mer utfört än Leclerc, förvisso moderniserat, men åtminstone, som lagts fram av KNDS. Speciellt eftersom förfrågningarna framför allt i dag kommer från europeiska arméer, Krauss-Maffei Wegmanns favoritlekplats.

Ett kortsiktigt mellanliggande erbjudande för att förbereda för ankomsten av MGCS

Den andra delen av detta erbjudande består också av två modeller, en fransk, den andra tyska, avsedd att träda i tjänst under de närmaste åren, för att bilda interimsgenerationen av stridsstridsvagnar, nu välkända, som väntar på en MGCS som inte kommer att göra det anlända före 2045, kanske 2050.

Le Leopard 2A-RC 3.0 förebådar Leopard 3 i Bundeswehr

Den första som har avslöjats, i slutet av förra veckan, är le Leopard 2A-RC 3.0, en radikal utveckling av Leopard 2, utrustad bland annat med ett helautomatiskt torn och en besättning reducerad till 3 medlemmar.

Leopard 2A-RC 3.0 av KNDS Deutschland
Le Leopard 2A-RC 3.0 är utrustad med ett obemannat robottorn.

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 MBT stridsvagnar | Tyskland | Försvarsanalys

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

Alla

7 Kommentarer

    • Detta kan förklaras. Leclerc evolved presenteras på Eurosatory-mässan som en "färdig att producera" modell, lite som KF51 Panther. Prometeus kommer dock inte att vara definitivt klar förrän 2025/2026. Så det ansågs kanske bättre att visa det i sin "klara" konfiguration, snarare än dess kommande konfiguration. Dessutom är Prometeus närvarande på EMBT-demonstratorn, det är ganska enkelt, kommersiellt, att göra bron.

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna

Meta-försvar

GRATIS
SIKT