Pyongyang avfyrar 10 ballistiska missiler samtidigt mot Japanska havet

Sedan 2017 har Nordkorea avsevärt ökat frekvensen av uppskjutningar av ballistiska missiler och kryssningsmissiler, från att skjuta upp några missiler varje år, tre uppskjutningar, inklusive två misslyckanden, 2016, till mer än 20 under 2017, inklusive flera tester av ICBM och SLBM. med strategiska förmågor.

2022 var det tätaste året som någonsin registrerats i detta område, med nästan hundra uppskjutningar av ballistiska missiler med kort räckvidd, samt ett tiotal uppskjutningar av IRBM-, ICBM- och SLBM-missiler med strategisk potential, och lika många långdistans kryssningsmissiler.

Om 2023 var mindre intensivt i detta område, har antalet av dessa skott ökat igen sedan början av 2024, och nådde en oöverträffad topp den 30 maj. De japanska myndigheterna meddelade faktiskt att de i dag hade upptäckt den samtidiga uppskjutningen av ett tiotal ballistiska kortdistansmissiler mot Japanska havet.

För första gången skjuter Nordkorea upp en salva med tio ballistiska kortdistansmissiler mot Japanska sjön

Om Nordkorea redan har avfyrat flera ballistiska missiler på samma dag, och avfyrat två missiler samtidigt, har det å andra sidan aldrig, förrän nu, utlösa samtidig avfyring av 10 ballistiska missiler.

kn 17 image04 Ballistiska missiler | Försvarsnyheter | Kärnvapen
KN-17, eller Hwasong-12, är en IRBM med en räckvidd på 6000 2017 km, som först presenterades i april XNUMX.

Faktum är att hittills, bortsett från några kraftdemonstrationer som reaktion på tillkännagivanden från Sydkorea, Japan eller USA, hade en majoritet av dessa skott funktionen att testa de nya systemen.

Nordkorea har alltså designat, monterat och testat inte mindre än tio typer av ballistiska kortdistansmissiler SRBM, mellandistans ballistiska missiler IRBM, interkontinentala ballistiska missiler ICBM, medelföränderliga ballistiska missiler SLBM och kryssningsmissiler, sedan 2015. Faktum är att de allra flesta av dessa skott hade funktionen att verifiera beteendet hos de nya KN-17, KN-23 och andra Pukguksong, nydesignade.

Dagens skjutning, troligen KN-23 eller KN-25 SRBM-missiler, reste 350 kilometer för att krascha i den japanska exklusiva ekonomiska zonen, i Japanska havet. Ingen varning om lanseringen hade utfärdats av Pyongyang, som vanligt.

Denna samtidiga avfyring av tio SRBM-missiler är en första för Nordkorea. Det var verkligen inte längre en fråga om att testa missilerna, eller deras implementering, utan om att utvärdera effekterna av en mättnadsattack och att träna för detta, för att effektivt få avgångar, eller till och med nedslag, samtidigt eller mycket nära varandra. i rum och tid.

KN-23 ballistiska missiler Nordkorea
Den nordkoreanska KN-23 SRBM-missilen är mycket lik den ryska Iskander. För tillfället är KN-23 inte beväpnad med en kärnstridsspets, eftersom Nordkorea inte har tillräcklig teknik för att miniatyrisera stridsspetsarna. Men det kan snabbt förändras, med Rysslands hjälp.

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 ballistiska missiler | Försvarsnyheter | Kärnvapen

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna