Inför allvarliga förluster i Ukraina köper den amerikanska armén den israeliska Iron Fist för att skydda M2 Bradley

För att utrusta en del av sin flotta av M2 Bradley-infanteristridsfordon tillkännagav den amerikanska armén förvärvet av det andra israeliska APS-systemet, Iron Fist, tillsammans med förvärvet av APS Hard-kill Trophy för att skydda en del av M1A2 Abrams stridsvagnsflotta .

De budgetmässiga restriktionerna kopplade till detta program hindrade det dock från att förvärva Iron Fist APS, eftersom programmet sedan dess regelbundet har skjutits upp av samma skäl.

Var det de ukrainska Bradley-förlusterna som påverkade den amerikanska arméns stab? Oavsett vilket meddelade generalmajor Glenn Dean, tjänstens programdirektör för markstridssystem, att den amerikanska armén hade lyckats bevara vissa budgetmöjligheter, vilket gjorde det möjligt för den att skaffa "flera dussin" av dessa israeliska Iron Fist-system, för att installera dem på en liten flotta av M2 Bradleys.

Pansarsårbarhet i Ukraina oroar amerikanska arméplanerare

Medan media uppmärksamhet ofta ges till ryska förluster i Ukraina, särskilt när det gäller dess stridsvagnar och pansarfordon, Ukrainas förluster är också mycket betydande, inklusive om västerländsk utrustning som levererats till de ukrainska arméerna.

M2 Bradley och Leopard 2A6 skadad i Ukraina.
Oryx-platsen visar att 72 ukrainska M2 Bradleys har förstörts, skadats eller fångats sedan konflikten började.

Således har 72 av de M2 ​​Bradleys som levererats av USA till Ukraina rapporterats förstörda, skadade eller tillfångatagna sedan konfliktens början, tillsammans med flera M1A1 Abrams, även om de anlände nyligen, och i ett litet antal. Mer allmänt förstördes eller skadades en stor del av frontlinjens utrustning från västerlänningar, inklusive 36 Leopard 2 st A4/A6 och Stridsvagn 122, 11 Marder 1A3 och 5 CV9040C.

Oftast träffades dessa pansarfordon av minor eller träffades av drönare eller pansarvärnsmissiler eller raketer. Det är just mot denna typ av hot som APS Trophy och Iron Fist måste ingripa, för att öka överlevnadsförmågan för pansarfordon och deras besättningar i strid.

Hard-kill och Soft-kill APS för att återställa överlevnadsförmågan till pansarfordon

Således kunde den amerikanska armén under tester fastställa att Iron Fist installerad på en M2 Bradley kunde fånga upp och förstöra en raket eller en pansarvärnsmissil, i 70 % av fallen, eller mer än två gånger av tre.

M1A2 Abrams med trofé
Den amerikanska armén har cirka 400 Abrams M1A2 MBT, en pansarstridsbrigad, skyddad av Rafaels APS Trophy.

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Infanteristridsfordon | Försvarsnyheter | Rysk-ukrainska konflikten

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna