Den amerikanska flottan letar snabbt efter en antidronelösning för att motverka nya hot

Den amerikanska flottan har lanserat en anbudsinfordran för att utrusta sina fartyg med en antidrönarlösning som är avsedd att avlyssna de många drönare som Houthi-rebellerna lanserade mot dess jagare, och de fartyg de eskorterar, på en nu daglig basis.

Om den nya lösningen måste svara mot de begränsningar som detta hot innebär, särskilt vad gäller kostnader och förbrukning av ammunition, kännetecknas den amerikanska flottans begäran framför allt av dess alltför korta tidtabell för ett amerikanskt projekt.

Faktum är att amerikanska jagare måste ta emot de nya systemen, avant 6 till 12 månader, en mycket ovanlig deadline för USA:s arméer, vilket understryker hur brådskande och verkligheten är i detta hot, som också berör europeiska fartyg.

Verkligheten för drönarhotet i den marina domänen lyfts fram i Röda havet

Från att ha dykt upp har det hot som drönare representerar för militära fartyg, såväl som de de eskorterar och skyddar, på några veckor blivit mycket verkligt för amerikanska flottans fartyg som opererar i Röda havet och i Adenbukten.

Liksom andra militära fartyg som skyddar kommersiell trafik från Houthi-hotet i detta område, har amerikanska flottans jagare vid ett flertal tillfällen varit tvungna att använda sina luftvärnsmissiler för att fånga upp kryssningsmissiler och missiler.

Arleigh burke jagare
SM-2- och ESSM-missilerna som används av amerikanska marinens jagare för att fånga upp Houthi-drönare kostar 10 till 30 gånger dyrare än drönarna de fångar upp.

Framför allt, i brist på ett lämpligt system, var de tvungna att använda samma SM-2, ESSM och SM-6 missiler, för flera miljoner dollar vardera, för att fånga upp attackdrönare som bara kostade några tiotusentals dollar. göra.


Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 CIWS och SHORAD | Försvarsanalys | Laservapen och riktad energi

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

2 Kommentarer

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna