Det ryska militära hotet mot Europa kommer att vara kritiskt från 2028, enligt polsk säkerhet.

För chefen för BBN, den polska nationella säkerhetsbyrån, inför det ryska militära hotet, har européerna bara tre till fem år på sig att reagera på återuppbyggnaden av dess militära verktyg och undvika en ny konflikt. som involverar medlemmar av Nato.

Långt ifrån att vara särskilt alarmerande, delas denna analys av ett växande antal rapporter, som uttrycker oro över industri- och mobiliseringskapaciteten i Ryssland, samtidigt som européer verkar låsta i en felaktig uppfattning om hotet och dess tidtabell.

Medan många för bara några månader sedan sjöng lovsången från de ukrainska arméerna och västerlandets stöd för att Kiev skulle innehålla ett uppfattat ryskt hot i full upplösning, har stämningen förändrats radikalt de senaste månaderna kring dessa ämnen.

Mellan den snabba och ihållande uppgången av den ryska försvarsindustrin, Kremls kontroll över landets befolkning och den allmänna opinionen, och det bevisade sönderfallet av västvärldens stöd till de ukrainska väpnade styrkorna, krävs nu pessimismen angående denna konflikt med, i bästa fall, hopp om en frusen front som skulle göra det möjligt för Kiev att behålla sin självständighet, om inte hela sitt territorium.

Den snabba återuppbyggnaden av de ryska arméerna om konflikten i Ukraina skulle upphöra, eller tappa intensitet

Utöver det uppenbart delade ansvaret kring denna situation, mellan ukrainare som är alltför säkra på sina styrkor och ryska svagheter, amerikaner fastnade i inrikespolitiska överväganden, och européer snabbare att ge råd än vapen och ammunition, Det förutsebara slutet på konflikten i Ukraina, eller dess stabilisering , skapar nya bekymmer i Europa.

Leopard 2A4 ukrainska
Den europeiska rustningen kom verkligen för sent och i för få antal för att tillåta en effektiv seger för Ukraina mot Ryssland.

Om den nuvarande dynamiken fortsätter, kommer de ryska arméerna att snabbt kunna återuppbygga sin operativa kapacitet när konflikten väl har tagit slut, med ett land helt fokuserat på en krigsekonomi och den allmänna opinionen under kontroll. Samtidigt, trots amerikanska och europeiska löften om stöd fram till Kievs totala seger, har ingen av dem tagit måttet på den omvandling som orsakats av denna konflikt om europeisk geopolitik.

Med en rysk försvarsindustri som har multiplicerat med två, ibland med tre eller mer, dess produktionstakt av försvarsutrustning, ryska arméer har gjort sin svåra omvandling med smärta i Ukraina, och ett Kreml i fullt förtroende, utsikterna till en snabb återuppbyggnad av rysk militär kapacitet efter slutet eller frysningen av konflikten i Ukraina, oroar nu de västerländska tjänster som ansvarar för dessa frågor.

Tre till fem år för att motverka växande ryskt militärt hot, säger chefen för det polska nationella säkerhetskontoret

Så här visade sig chefen för den polska nationella säkerhetsbyrån (BBN), Jacek Siewiera, även ministerdelegat knuten till landets presidentskap, vara mest oroad, för att inte säga pessimistisk, när han förhördes av en journalist om en rapport framtagen av det tyska rådet för utrikesrelationer (DGAP).

Enligt detta dokument skulle Nato ha en period på 5 till 10 år på sig att svara på den snabba utvecklingen av det ryska hotet och därmed förhindra att ett nytt krig bryter ut i Europa, på initiativ av ett Ryssland i fullt förtroende som har funnit tillräckligt militära verktyg för att attackera vissa länder i Atlantalliansen, såsom de baltiska staterna.

Ryska militära hotindustrin Uralvagonzavod
Den ryska militärindustriella produktionen har fördubblats, ibland tredubblats och mer, sedan konflikten började i Ukraina, enligt Rysslands premiärminister Mikhail Mishustin.

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Militär maktbalans | Försvarsnyheter | Militära allianser

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna