Produktionen av atomubåtar för den amerikanska flottan kommer att öka med 150 % till 2028

Medan den amerikanska atomubåtsproduktionen idag bara når 1,3 nya atomubåtar av Virginia-klass varje år, kommer den att behöva producera 2028 Virginia-klass SSN till 2. Virginia och en Columbia-klass SSBN per år, och till och med 2,3 Virginia från 2030, till absorbera leveranser till Australien.

Den amerikanska militära marinindustrin kommer att behöva, under de kommande 5 åren, multiplicera sin produktion av atomubåtar med 2,5, vilket kommer att generera en omvandling lika radikal som efter attacken mot Pearl Harbor, och denna gång höjer den kinesiska utmaningen.

Sedan länge den amerikanska marinen har varit offer för en teknologs fördomar kopplad till uppfattningen om en minskning av sjöspänningarna i världen, är den amerikanska flottan nu engagerad i en mycket viktig ansträngning för att modernisera sin flotta, för att möta utmaningen från den kinesiska marinen och marinindustrin av Mellersta Riket.

Faktum är att om den amerikanska flottan i dag förblir den mest imponerande flottan vad gäller dess tonnage och styrkan hos dess fartyg, växer och moderniseras Beijings flotta, såväl i antal som i tonnage och operativa kapacitet, mycket snabbare än den amerikanska Navy misslyckas med att modernisera.

HavWolf, Zumwalt, LCS: dessa program som störde moderniseringen av den amerikanska flottan i 25 år

Det måste sägas att mellan misslyckandena i SSN Sea-programmen Wolf.

Å andra sidan visade sig dessa program vara enorma sänkor utan budgetmedel, som var och en kostade mer än 20 miljarder dollar, motsvarande 5 ubåtar av Virginia-klass, 7 Arleigh Burke jagare, 15 fregatter av Constellation-klassen och till och med nästan två Ford-klasser. hangarfartyg, medan de bara tillverkade tre ubåtar, tre jagare och ett trettiotal nästan värdelösa LCS.

Faktum är att idag måste den amerikanska flottan samtidigt absorbera konsekvenserna av dessa misslyckanden, förnya sin flotta och utöka den för att hålla linjen mot en kinesisk flotta som välkomnar cirka tio jagare och fregatter varje år, samt bara en till två stora amfibie- eller örlogsfartyg, och två till tre nya ubåtar, är det sant att de fortfarande huvudsakligen drivs med konventionella krafter.

Om Pentagon under de senaste åren har erhållit de nödvändiga medlen från verkställande makten och kongressen för denna insats som förmodligen inte kommer att ha något att avundas på det som genomfördes på 80-talet med Lehman-planen, uppkallad efter Ronald Reagans marinminister, John Lehman som 1982 lanserade ett initiativ för att få den amerikanska flottan upp till 600 fartyg för att svara på moderniseringen av den sovjetiska flottan som initierades av amiral Gorshkov på 70-talet.

Nukleär ubåtsproduktion för den amerikanska flottan måste öka med 150 % på 5 år

För att möta denna utmaning har Pentagon för avsikt att avsevärt öka den amerikanska militära marinindustriella produktionen, från leverans av en Arleigh Burke-klass jagare och 2 LCS per år, till den av mer än två Burke jagare och en Constellation-klass fregatt, fartyg. som är mycket effektivare och bättre beväpnade än LCS, vars produktion snart kommer att upphöra.

Den viktigaste insatsen kommer att fokusera på produktionen av amerikanska atomubåtar. I dag får den amerikanska flottan i genomsnitt 1,3 ny SSN Virginia-klass atomattackubåt varje år är produktionen inte ens tillräcklig för att ersätta tillbakadragandet av Los Angeles-klassens SSN som fortfarande är i bruk.


Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Military Naval Constructions | Försvarsnyheter | Försvarskontrakt och anbudsförfaranden

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

1 KOMMENTAR

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna