Långdistansraketuppskjutare: Frankrike har alla tekniska klossar som behövs för att göra det.

På en fråga av deputerade i nationalförsamlingens försvarskommitté om utbytet av arméns långdistansraketuppskjutare av LRU, föreslog generaldelegaten för beväpning, Emmanuel Chiva, att hypotesen om utvecklingen av ett nationellt system, var under studie, för att fastställa dess genomförbarhet och relevans.

Det är sant att armén inte planerar, inom ramen för Military Programming Law 2024-2030, att i bästa fall endast förvärvaett dussin av dessa värdefulla men dyra artillerisystem med lång räckvidd, kapabla att slå i djupet av den motsatta enheten, och att den bara planerar att ha 26 på lång sikt, i bästa fall är frågorna om utvecklingskostnader avgörande.

Fördelar och begränsningar med utvecklingen av ett franskt raketuppskjutningssystem med lång räckvidd

Att ha ett nationellt vapensystem, lika viktigt som långdistansraketuppskjutare, som också använder ballistiska missiler, har förvisso många intressen, särskilt när det gäller frihetsmanöver och beslut om politisk makt och arméer.

Att vända sig mot amerikanska Himars, den K239 Sydkoreanska Chunmoo ou den israeliska PULS, precis som andra europeiska länder gör, skulle armén säkerligen göra betydande besparingar genom att undvika att behöva finansiera utvecklingen av ett vapensystem som är känt för att vara komplext.

PULS elbit långdistansraketgevär
Israeliska PULS har redan valts ut av Nederländerna, Danmark och Tyskland och kan snart väljas av Spanien.

Frågan är desto mer angelägen eftersom många arméer, europeiska och utanför, redan har vänt sig till dessa system, vilket i själva verket begränsar möjligheterna för export, eller till och med tekniskt partnerskap, från Paris, för ett artillerisystem med mycket lång räckvidd. fransk konstruktion.

Å andra sidan skulle den delvis överlåta sitt beslutsfattande självständighet till ett av dessa länder, oavsett om det skulle distribuera sina system, implementera dem, samt skaffa ny ammunition, eller till och med nya system.

Framdrivning, vägledning och kalkylator: Franska tillverkare har alla tekniska byggstenar som krävs

Men på detta område visar det sig att den franska försvarsindustrin redan har de tekniska byggstenar som krävs för att självständigt kunna utveckla ett sådant system, vilket avsevärt skulle kunna minska både kostnader och utvecklingstider.

Ett raketuppskjutningssystem med lång räckvidd består i själva verket av tre stora tekniska byggstenar. Först och främst är det nödvändigt att designa och tillverka en raket, eller till och med en ballistisk missil, och mer specifikt dess framdrivningssystem.

MBDA Aster 30
Franska BITD har en hög kompetensnivå inom området missil- och raketframdrivning. Här är Aster 30 mellandistans mark-till-luft-missil som kan fånga upp flygmål mer än 100 km bort.

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 flera raketavfyrar | Försvarsnyheter | Kärnvapen

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

1 KOMMENTAR

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna