Försvarsutgifterna i Europa har bara ökat med 4 % per år under de senaste 5 åren

En ny rapport från McKinsey-företaget framhåller att den observerade ökningen av försvarsutgifterna i Europa inte tillåter europeiska arméer att kompensera för de katastrofala effekterna av 25 år av underinvesteringar på detta område, i linje med den allmänt delade teorin. , men mycket lite underbyggd. , av fredens fördelar.

Enligt den uppsjö av tillkännagivanden som gjorts under de senaste åren, och i synnerhet sedan starten av den ryska aggressionen mot Ukraina, ökar de europeiska arméernas budgetar och ökar till och med mycket. Än, en nyligen publicerad studie publicerad av McKinsey-företaget, verkar mycket mindre entusiastisk än talen på detta område.

Enligt detta har de europeiska arméernas budgetar ökat under de senaste fem åren med 5 % per år, eller mindre än 4 % på fem år. Än värre, medan många har gjorts sedan den 22 februari 24, kommer dessa budgetar bara att öka, under de kommande fem åren, med 2022 % per år, i genomsnitt.

Dessa belopp kompenseras med största sannolikhet av inflation. Men enligt den publicerade studien är de mycket otillräckliga för att motverka de katastrofala effekterna av 25 år av kritiska underinvesteringar från arméerna, som inträffade efter Sovjetunionens fall.

Försvarsutgifterna i Europa har ökat med 4 % per år sedan 2018 enligt McKinsey

Faktiskt trots spektakulära tillkännagivanden som tyska Zeitenwende och dess 100 miljarder euro, eller till och medskyhöga polska utgifter, kommer dessa ökningar inte att göra det möjligt att omorientera den nuvarande dynamiken inom de europeiska arméerna.

Försvarsutgifterna i Europa har inte ökat tillräckligt för att kompensera effekterna av 25 år av underinvesteringar efter slutet av sovjetblocket.
Försvarsutgifterna i Europa har inte ökat tillräckligt för att kompensera effekterna av 25 år av underinvesteringar efter slutet av Sovjetblocket.

Rapporten lyfter fram flera orsaker till denna dödliga situation. Således följs många tillkännagivanden inte av fakta, eller på ett sätt som är betydligt lägre än vad som kunde förväntas. Detta är särskilt fallet i Italien och Tyskland, som verkar snabbare att stödja sina industrier än att stärka sina arméer.


Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsmaktens budgetar och försvarsinsatser | Tyskland | Europa

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

1 KOMMENTAR

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna