Efter stridsvagnar kommer sydkoreansk försvarsskepp att svepa över Europa

Den sydkoreanska varvsjätten Hanwha Ocean har precis tillkännagivit en investeringsstrategi på 1,5 miljarder dollar för att positionera sig på en global marknad som för närvarande domineras av européer.

Under 2012 nådde den sydkoreanska exporten av försvarsutrustning en topp på 2,3 miljarder dollar för endast 7 kunder, inklusive Turkiet, som ensamt stod för mer än 50 % av detta belopp.

Tio år senare, 2022, Seoul avslöjade ett rekordår för orderingång, över 17 miljarder dollar, mer än dubbelt så mycket som 7,5 miljarder dollar från föregående år. Denna framgång och denna geometriska tillväxt beror till stor del på de många kontrakt som under de senaste åren undertecknats av sydkoreanska tillverkare inom området pansarfordon.

Framgången för sydkoreansk rustning

I själva verket, K2 Black Pantherr, K21 Redback, K239 Chunmoo och speciellt självgående pistol K9 Thunder, har haft bländande framgångar de senaste åren. För att göra detta kunde de lita på flera exklusiva och åtföljande tillgångar.

För det första är sydkoreanska pansarfordon på många områden de mest avancerade eller senaste på marknaden idag. Låt oss faktiskt komma ihåg att tills nyligen hade både amerikaner och européer, de traditionella aktörerna på pansarfordonsmarknaden i väst, i stort sett övergivit detta område för att vända sig mot lättare och mer mobila system, som bättre tillgodoser behoven hos extern verksamhet i Afrika eller Mellanöstern.

k9 tank finland e1669044748865 Vapenexport | Försvarsanalys | Sydkorea
K9 Thunder självgående pistol valdes av 10 väpnade styrkor, inklusive 4 i Europa

I själva verket, med det anmärkningsvärda undantaget av det turkiska Altay som ännu inte är i drift, och som bara kommer att vara tack vare betydande teknologiöverföringar från Sydkorea, har ingen ny stridsvagn eller något nytt system av spårat pansarartilleri designats under de senaste 20 år i väst.

Styrkan hos sydkoreansk rustning

den K2 Black Pantherr och K9 Thunder hade sedan en riktig kommersiell boulevard framför sig när globala spänningar och riskerna för högintensiva konflikter, förvärrade av kriget i Ukraina, återuppstod.

Dessutom har sydkoreanska kommersiella erbjudanden ofta visat sig vara attraktiva och särskilt flexibla, oavsett om det gäller snabb leverans av utrustning, såväl som överföringar av teknik och industriell kapacitet.

K2 Svart Panther PL 01 e1670866364715 Vapenexport | Försvarsanalys | Sydkorea
Polen undertecknade ett strategiskt partnerskap med Sydkorea för att förvärva och tillverka flera tusen pansarfordon, inklusive tusen K2 Black-stridsvagnar Panther

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Vapenexport | Försvarsanalys | Sydkorea

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

1 KOMMENTAR

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna