Drönare vs jamming: Kinesiska ingenjörer rör sig snabbt

Medan den senare i tävlingen Drones vs Jamming verkar ta täten i Ukraina, tillkännager kinesiska forskare anmärkningsvärda framsteg inom området för artificiell intelligens som avsevärt kan förändra denna maktbalans.

Även om drönare onekligen har visat sin effektivitet i Ukraina, så har störningssystemen utformats för att motverka dem. Faktum är, enligt de ukrainska styrkorna, dessa förlorar mer än 10 000 drönare av alla typer varje månad, mestadels av ryska störsystem.

Genom att beröva drönaren sin GPS-platsinformation och/eller förbindelsen med operatören som dirigerar den, kan den senare inte längre fortsätta sitt uppdrag och hamnar oftast genom att sjunka till marken.

Det är för att möta denna utmaning som de kinesiska ingenjörerna har designat en artificiell intelligens som kan kontrollera drönaren och utföra uppdraget även i frånvaro av en GPS-signal. Den skulle till och med kunna upptäcka, identifiera, förfölja och vid behov engagera och förstöra sina egna mål, även om mänskligt tillstånd då krävs.

Drönare vs jamming: fördel för kinesiska drönare

Detta är i huvudsak vad som framgår av en artikel som publicerades i juli i den vetenskapliga tidskriften Engeenering. Enligt denna artikel, kinesiska ingenjörer har gjort några betydande genombrott inom videosignalbehandling, vilket gör att drönaren inte bara kan beräkna sin egen position, utan också att beräkna positionen och hastigheten för ett möjligt mål.

I kriget med drönare mot jamming tar jamming övertaget i Ukraina, åtminstone där det finns.
I kriget med drönare mot jamming tar jamming övertaget i Ukraina, åtminstone där det finns.

Faktum är att en drönare utrustad med denna teknik skulle kunna utföra uppdrag i en miljö som nekas GPS-signaler (Baidu i Kina). Det skulle därför vara okänsligt för den störningsteknik som för närvarande utvecklas för att svara på detta hot, även om kontakten med operatören tills vidare verkar krävas, åtminstone för att få skjutordern.


Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Artificiell intelligens | nekad tillgång | Stridsdrönare

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

2 Kommentarer

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna