Precis som Safran kunde Dassault gå med i utvecklingen av det nya indiska stridsflygplanet TEDBF ombord

Sedan gårdagens tillkännagivande av godkännande från Indian Defense Procurement Board (DPB) för New Delhis förvärv av 26 Dassault-jaktplan ombord Rafale M och 3 ytterligare konventionella Scorpene-ubåtar, pressen, både i Frankrike och i Indien, multiplicerar publikationer om detta ämne, uppenbarligen i väntan på formaliseringen, eller åtminstone tillkännagivandet av dessa order som kommer i samband med Narendra Modis besök i Frankrike för 14 juli.

Insatserna för militärt och industriellt samarbete mellan New Delhi och Paris verkar dock behöva gå långt utöver dessa spektakulära och mediala tillkännagivanden.

Så som nämnts i tidigare artiklar tyder allt på att vid sidan av förvärvet av de ytterligare 3 Scorpene, kommer Naval Group och den franska flottan BITD aktivt att stödja utvecklingen av det första indiska programmet för nukleära attackubåtar, med stora teknologiöverföringar för att göra dessa fartyg som effektiva eftersom de är diskreta.

En andra hypotes som diskuteras alltmer gäller det möjliga framtida samarbetet mellan motortillverkaren Safran i programmet Twin Engine Deck Based Fighter, eller TEDBF, det framtida tvåmotoriga stridsflygplanet ombord som utvecklas av DRDO, den indiska försvarsinnovationsbyrån, för att utveckla en ny turbojet som utvecklar 12 ton dragkraft för ett givet 26-tons flygplan.

Shortfin Barracuda pumpjet e1631545960958 Militär planering och planer | Stridsflygplan | Militärt flygplanskonstruktion
Naval Group skulle kunna delta i det indiska SSN-programmet, med betydande tekniköverföringar på spel

TEBDF kommer att tas i bruk 2035 och kommer att ersätta de MIG-29 som för närvarande används ombord på hangarfartyget INS Vikramaditaya, ett hangarfartyg på 45.000 2014 ton som förvärvats från Ryssland och sedan byggts om av indiska varv för att tas i bruk XNUMX. Det bör också beväpnas ett eventuellt tredje hangarfartyg tillkännagav för några månader sedan.

Men Safran är kanske inte den enda franska tillverkaren som deltar i TEBDF-programmet. I själva verket, enligt den indiska sajten idrw.org, med hänvisning till överensstämmande källor, verkar det som om Dassault Aviation också kan stödja den indiska flygindustrin i utvecklingen av denna enhet, som vad som skulle kunna göra Naval Group angående det indiska SSN-programmet.


Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Militär planering och planer | Stridsflygplan | Militärt flygplanskonstruktion

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna