Indiska förvärvskontoret godkänner order för 26 Rafale M och ytterligare 3 Scorpene från Frankrike

Enligt den alltid mycket kunniga Michel Cabirol på webbplatsen för ekonomisk information LaTribune.fr, Indiens premiärminister Narendra Modis officiella besök i Frankrike i samband med firandet av den 14 juli där delar av de indiska arméerna kommer att delta, kommer förmodligen inte att vara ett tillfälle för Indien och Frankrike att underteckna nya rustningskontrakt.

Men allt tyder nu på att Paris och New Delhi förbereder sig för att engagera sig i ett mycket omfattande försvarsindustriellt och tekniskt samarbete under de kommande månaderna. De senaste veckorna, den indiska pressen multiplicerar publikationerna både för att tillkännage framtida vapenkontrakt och stora tekniska utvecklingar mellan de två länderna, men också för att lyfta fram kvaliteten på det strategiska partnerskap som har länkat samman de två länderna i 25 år nu.

Om den indiska pressens avslöjanden om dessa kommande försvarsprogram har varit relativt indirekta fram till nu, har de bara fått en mer officiell dimension. Faktum är att Indian Defense Acquisition Board, eller DPB för den engelska akronymen, kommer frångodkänna New Delhis förvärv av 26 Rafale M, samt 3 ytterligare Scorpene-ubåtar, det sista steget för att tillåta Narendra Modi att förplikta landet genom att underteckna en officiell order.

IAC1 INS Vikrant Air Independent Propulsion AIP | Stridsflygplan | Militärt flygplanskonstruktion
den Rafale M Indian kommer att beväpna det nya 40.000 XNUMX ton tunga hangarfartyget INS Vikrant som togs i bruk för bara ett år sedan

Ordningen 26 Rafale Marinen att beväpna det nya hangarfartyget INS Vikrant, har väntat på länge, även om den schweiziska erfarenheten har lärt fransmännen att iaktta försiktighet tills officiella tillkännagivanden har gjorts. Verkligen, den indiska flottan hade redan angett sin preferens gentemot Rafale M efter testerna av enheten mot den amerikanska Super Hornet, i synnerhet genom att använda hoppbacken av tester av den marina flygbasen i Goa.

Dessutom, som vi ekade, övergången från en initial order på 57 till endast 26 sjöstridsflygplan, gynnade markant Rafale inför den amerikanska apparaten, eftersom den kunde lita på allt arbete som tidigare utförts för att utrusta de 36 Rafale B/C från det indiska flygvapnet av de egenskaper som förväntas av Indien, medan synergier är uppenbara mellan IAF och den indiska flottan när det gäller underhåll och utbildning genom att använda samma flygplan.


Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Logo Metadefense 93x93 2 Air Independent Propulsion AIP | Stridsflygplan | Militärt flygplanskonstruktion

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

1 KOMMENTAR

Kommentarer är stängda.

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna