Italien skulle vara nära att formalisera beställningen av nya stridsvagnar Leopard 2A8 med Krauss-Maffeï Wegmann

För bara två månader sedan, när pansarsfärens alla ögon i Europa var nitade på Rheinmetalls äventyr för att marknadsföra på KF-51 Panther, vid ankomsten av de första K2:arna i Polen, och vid överföringen av Leopard 2 och Challenger 2 i Ukraina skapade den tyska tillverkaren Krauss-Maffeï Wegmann, sedan dess bytt namn till KNDS-KMW, en överraskning genom att presentera de nya stridsvagnarna Leopard 2A8, en utveckling av A7HU såld till Ungern, som integrerar det hårda skyddssystemet Trophy och ett nytt visualiserings- och datafusionssystem.

Framför allt, samtidigt med denna presentation, meddelade KNDS och Bundeswehr att ordningen på 18 Leopard 2A7V planerade ursprungligen att ersätta de 18 A6 som gavs till Ukraina för att stödja dess krigsansträngning, omvandlades att bära den 18 Leopard 2A8, medanen option på 123 tankar ingick också i kontraktet. Och det minsta vi kan säga är att det bayerska företaget verkar ha gjort ett perfekt insteg.

Sedan dess har det faktiskt inte gått tre veckor utan att en potentiell kund tillkännager sin avsikt att köpa den nya tanken. Detta var först fallet meden Tjeckien som har för avsikt att beställa 73 Leopard 2A8 som en del av moderniseringen för att ersätta 66 T-72MA/M4CZ som fortfarande är i bruk, genom att modernisera de 14 Leopard 2A5 erbjuds av Berlin som kompensation för de femtio tjeckiska T-72:orna som överförts till Ukraina, och genom att beställa 59 nya pansarfordon.

Italien vill beställa 125+ stridsvagnar Leopard 2A8

Några veckor senare var det Norges tur att meddela att ordern på 54 Leopard 2A7 från tävlingen som ställde den tyska stridsvagnen mot K2 Black Panther Sydkoreanska för några månader sedan, skulle även konverterad till omslag 54 Leopard 2A8. Och dynamiken verkar inte avsedd att avta.

faktiskt, enligt italiensk press, Rom skulle också vara nära att tillkännage en stridsvagnsorder Leopard 2A8, för ett belopp som aviserats mellan 4 och 6 miljarder euro. Enligt denna information, som dock bör tas villkorat i avvaktan på officiell bekräftelse, har förhandlingarna mellan de italienska myndigheterna och KMW kommit mycket långt, vilket tyder på ett nära förestående tillkännagivande.

I början av mars meddelade de italienska myndigheterna att de hade för avsikt att göra det förvärvet av 125 mellangenerationstankar för att förstärka 125 Ariete C-1 som kommer att moderniseras att reagera på föränderliga hot och hårdnande av slagfältet. Rom skulle också ha för avsikt att skaffa ett obestämt antal moderna infanteristridsfordon för att ersätta de 200 Dardo VCI som anses föråldrade och sårbara.

Puma IFV Battle Tanks MBT | Tyskland | Försvarsanalys
Rom planerar att förvärva ett obestämt antal VCI:er för att ersätta dess 200 Dardo. KMW:s Puma kan komma i fråga.

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 MBT stridsvagnar | Tyskland | Försvarsanalys

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna